نکات طلايي براي موفقيت در مصاحبه شغلي :

 

 

 

نکات طلايي براي موفقيت در مصاحبه شغلي :

 

مرحله مصاحبه در روند جست‌وجوي شغلي از اهميت به‌سزايي برخوردار است . در مدت زمان کوتاه مصاحبه شغلي مي‌توانيد شانس استخدام خود را تقويت کرده يا از بين ببريد .

 

بسياري از اشتباهاتي که در روند مصاحبه شغلي رخ مي‌دهند قابل پيش‌بيني و اصلاح هستند ، لذا هر کس مي‌تواند نحوه مصاحبه خوب را بياموزد .

 

در ادامه به تعدادي از فنون برتر مصاحبه شغلي اشاره مي‌شود که رعايت آنها مي‌تواند به موفقيت شما کمک کند :

 

 

 

چند نسخه کپي از رزومه‌تان را در جلسه مصاحبه همراه داشته باشيد .

 

هيچ‌چيزي بهتر از اين بيانگر عدم آمادگي شما نيست که نسخه ديگري از رزومه درخواست شود و شما نداشته باشيد. چندين نسخه کپي از رزومه‌تان را همراه داشته باشيد . شايد مجبور شويد با چندين نفر مصاحبه کنيد و اين امر، همراه داشتن کپي بيشتر، ميزان آمادگي شما را نشان مي‌دهد .

 

 

 

رسمي و با توجه و محتاط لباس بپوشيد .

 

مي‌توانيد خود را به طرق مختلفي اثبات کنيد ، اما نحوه پوشش چيز ديگري است . حتي مي‌توانيد براي ملاقات با افراد مختلف از پوشش‌هاي مشابه استفاده نماييد .

 

 

ارتباط غيرکلامي را دست‌کم نگيريد .

 

هوشيار و پرانرژي بوده و بر صحبت‌هاي مصاحبه‌کننده تمرکز کنيد . از ارتباطات غيرکلامي از قبيل برقراري ارتباط چشمي استفاده نماييد که بيانگر توجه و علاقه شماست .

 

 

اهميت اولين و آخرين تأثير

 

پنج دقيقه اول و آخر مصاحبه مهم‌ترين بخش‌هاي مصاحبــه به حساب مي‌آيند . در طي اين زمان است که اولين و آخرين تأثير اعمال شده و مصاحبه‌کننده تصميم مي‌گيرد شما فرد مورد نظرش هستيد يا خير . طي پنج دقيقه اول رفتار مثبتي از خود ارائه داده و مطمئن شويد پس از ترک آن مکان در خاطر مصاحبه‌کننده مي‌مانيد .

 

 

حتي اگر رزومه داريد ، فرم درخواست شغلشرکت را به طور کامل پر کنيد .

 

حتي اگر رزومه‌تان را به همراه داريد بسياري از شرکت ها تمايل دارند داوطلب فرم را به طور کامل تکميل نمايد .  تکميل کامل فرم از جانب شما نشانه‌اي مبني بر حرفه‌اي بودن شما و قدرت پيگيري شماست .

 

 به ياد داشته باشيد هدف هر مصاحبه‌اي دريافت پيشنهاد است .

 

بايد آنقدر مصاحبه‌کننده را تحت تأثير قرار دهيد که پيشنهاد شغل نمايد . در پايان مصاحبه مطمئن شويد که قدم بعدي چيست و کارفرما چه زماني تصميم‌گيري خواهد نمود .

 

نيازهاي کارفرما را بشناسيد .

 

خود را طوري معرفي کنيد که نشان دهد واقعاً براي شرکت ارزشمند خواهيد بود و با فضاي کاري هماهنگ خواهيد شد .

 

 

 مشتاق و پرانرژي باشيد .

 

مشتاق باشيد . کارفرمايان تمايل به استخدام اشخاصي دارند کــــه به راحتي بتوانند با آنان ارتباط برقرار نموده و کنار بيايند و شخص مورد نظر به کار و شرکت‌شان علاقه‌مند باشند . علاقه و انرژي خود را نشان دهيد .

 

 مطمئن شويد مهارت‌هاي مورد نظر را دارا هستيد .

 

رقباي خود را بشناسيد . در خصوص تحصيلات ، تجربه ، آموزش ، حقوق و پيشرفت شغلي چگونه با سايرين مقايسه مي‌شويد . به مواردي اشاره نماييد که واقعاً نحوه انجام آن‌ها را مي‌دانيد . نکات کليدي براي شغل بعدي شما به حساب مي‌آيند .

 

توانايي سخت‌کوشي خود را براي دستيابي به اهداف سازمان نشان دهيد .

 

تصور نماييد اگر مصاحبه کنندگان تمايل به انتخاب افرادي دارند که از جوانب فردي و سازماني به راحتي با سازمان هماهنگ شوند . بايد تاکيد کنيد که چنين فردي هستيد و مزاياي بي‌شماري براي سازمان به ارمغان مي‌آوريد .

 

تمام نقاط قوت خود را بروز دهيد

 

قابليت‌هاي عملي ، مهارت‌هاي کلي و تجربيات به همراه ويژگي‌هاي فردي ارائه نماييد . استخدام کنندگان به دو مورد توجه مي‌کنند ،گواهي‌نامه و شخصيت .

 

 مي‌توانيد کار را مطابق عملکرد اجرايي گذشته خود انجام داده و با فرهنگ حاکم هماهنگ شويد . درخصوص ويژگي‌هاي مثبت شخصيتي خود صحبت کرده و با ذکر مثال نشان دهيد چگونه هر ويژگي‌ در روند کار بروز پيدا مي‌کند .

 

پاسخ‌هاي قطعي و صريح و نتايج خاص ارائه دهيد .

 

هرگاه که درمورد قابليت‌ها و دستاوردهاي خود ادعايي مي‌کنيد قابل قبول‌تر و بهتر خواهد بود که براي اثبات ادعاي خود مثالي ذکر نماييد . نحوه به کار بردن موفقيت‌آميز مهارت مورد نظر را در موقعيت شغلي براي مصاحبه‌کننده شرح داده و نتيجه حاصل شده را نيز ارزيابي نماييد . سعي کنيد تاخاص باشيد .

 

از اقرار و پذيرفتن اشتباه خود نهراسيد .

 

کارفرمايان تمايل دارند بدانند شما مرتکب چه اشتباهاتي شده‌ايد و چگونه از اشتباهات خود درس گرفته‌ايد . از اقرار به اشتباهات گذشته خود نگران نباشيد ، اما همواره نگران ويژگي‌هاي مثبت خود باشيد و اينکه چگونه نتايج منـــــفي را به نتايج مثبت بدل نموديد .

 

 

موضوعات و مثال‌هايي را مطرح کنيد که بازگوکننده تجربه گذشته شما باشد .

 

عملکرد گذشته بهترين معيار براي سنجش عملکرد آينده است . اگر در يک شرکت موفق بوده‌ايد به احتمال زياد مي‌توانيد در شرکت ديگري نيز موفق باشيد . خود را براي ارائه مهارت‌ها و عملکرد در جلسه مصاحبه آماده نماييد .

 

قبل از جلسه مصاحبه همه چيز را در مورد کارفرماي مورد نظر بدانيد .

 

تا حد امکان پاسخ‌هاي خود را با نياز کارفرما مطابقت داده و پاسخ‌هاي هماهنگ با نياز کارفرما ارائه دهيد . اين امر مستلزم آن است   که قبل از مصاحبه در مورد شرکت ، مشتريان، جايگاه مورد نظرتان به طور کامل تحقيق کنيد . به زبان کارفرما صحبت کنيد .

 

قبل از مصاحبه بر روي سؤالات مصاحبه تأمل کنيد .

 

قبل از حضور در جلسه مصاحبه نوع سؤالاتي را که احتمال مي‌دهيد از شما پرسيده شود ، بررسي نماييد . حتي اگر نتوانيد تمام سؤالات را پيش‌بيني نماييد ، فکر کردن به اين امر مي‌تواند از استرس شما کاسته و شما را آماده‌تر نمايد .

 

 

نحوه پاسخگويي به سؤالات دشوار را بياموزيد .

 

اکثر سؤالات مصاحبه قابل پيش‌بيني هستند ، اگرچه موارد استثناء هم وجود دارند که بررسي کننده عملکرد شما در شرايط دشوار و تحت فشار چگونه خواهد بود . بهترين استراتژي اين خواهد بود که خود را آماده نماييد ، متمرکز باشيد ، آرامش خود را حفظ کنيد و تا حد امکان شفاف پاسخ دهيد .

 

نقاط قوت، دستاوردها و فعاليت‌هاي خود را مطابق با نيازهاي کارفرما بيان کنيد .

 

بي‌شک داراي نقاط قوت و مهارت‌هاي مرتبط با جايگاه مورد نظر هستيد لذا بر مزايايي که مي‌توانيد به کارفرما ارائه دهيد تاکيد نماييد . از هر موقعيتي استفاده نماييد تا با زبان مناسب همان صنعت ، نقاط قوت مرتبط با موقعيت مورد نظر را شرح دهيد .

 

نقاط قوت خود و آنچه از انجامش لذت مي‌بريد را بشناسيد .

 

مهارت‌هايي که برايتان لذت‌بخش هستند جزو مواردي هستند که براي کارفرما اهميت دارند . قبل از مصاحبه اين دسته از مهارت‌ها را شناسايي کنيد و بدانيد چه مزايايي براي شما و کارفرما به همراه دارند .

 

 

نحوه ارتباط گفتاري را با سايرين بياموزيد .

 

مهارت‌هاي ارتباط گفتاري موثر و قوي به شدت براي کارفرما ارزشمند هستند . علايم فردي تحصيل‌کرده و با استعداد است . نحوه ارتباط با سايرين را تمرين کنيد تا به بهترين شکل ممکن خود را معرفي نماييد.

 

زودتر از موعد مقرر در محل مصاحبه حاضر شويد .

 

هر چند هم که مصاحبه‌کننده با شما احساس همدردي کرده و تصادف ناخواسته در اتوبان را بپذيرد ، اما نمي‌توان احساس منفي اوليه را ناديده گرفت . زماني را براي اتفاقات ناخواسته درنظر بگيريد و زودتر از موعد در محل حاضر شويد .

 

نحوه برخورد با تمام افراد حائز اهميت است .

 

در برخورد با تمام افراد فرقي نمي‌کند چه کسي هستند يا در چه جايگاهي قرار دارند ،‌تواضع و احترام را رعايت نماييد . نظر تمام افراد در روند مصاحبه مي‌تواند تأثيرگذار باشد .

 

سؤالات را با جملات کامل و البته مستند پاسخ دهيد

 

توجه داشته باشيد مصاحبه‌کننده مي‌خواهد بداند چه مستنداتي را به شرکت و جايگاه ارائه مي‌دهيد. از پاسخگويي با «بله» يا «خير» ساده اجتناب کنيد . با جملات کامل ميزان دانش مرتبط با الزامات شغلي را نشان دهيد و بدين صورت کارفرما نيز شما را بهتر خواهد شناخت .

 

با کمک روش‌هاي کاهش استرس ، بر اضطراب خود غلبه کنيد .

 

روش‌هاي بسياري براي کاهش استرس وجود دارند که سخنوران بسياري از آن‌ها استفاده مي‌کنند ، شما نيز مي‌توانيد براي حضور در مصاحبه از اين روش‌ها استفاده نماييد .

 

 از کارهاي آرامش‌بخش مانند نفس عميق استفاده نماييـــد . هر چه آرامش بيشتري داشته باشيد ، احساس راحتي بيشتري مي‌کنيد و اعتماد به نفس بيشتري خواهيد داشت .

 

پرسيدن سوال را فراموش نکنيد .

 

خود را براي پرسش سؤالات متعدد درخصوص شغل، کارفرما و سازمان آماده نماييد . هدف از مطرح نموده اين سؤالات اين است که به شما در تصميم‌گيري براي شغلي متناسب با علايق ، هوش و اشتياق کمک نمايد .

 

ترجمه: الناز طالب زاده